ZF 24

Dumitru Nancu, directorul general al Fondului de Garantare pentru IMM: Garantiile acordate în perioada 2020-2023 pentru IMM INvest şi IMM Invest Plus au totalizat 46,4 miliarde lei, cu finanţări susţinute de peste 54,8 mld. lei, ceea ce reprezintă un record european

Dumitru Nancu, directorul general al Fondului de...

Autor: Roxana Rosu

26.09.2023, 13:02 171

Garantiile acordate de Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri pentru programele IMM Invest şi IMM Invest Plus, au totalizat în perioada 2020-2023 suma de peste 46,4 miliarde lei, cu finanţări susţinute de peste 54,8 mld. lei, ceea ce reprezintă un record european, a declarat Dumitru Nancu, directorul general al FNGCIMM.

”Am fost deosebit de încântat să constat că amploarea programului IMM INVEST PLUS, eficienţa FNGCIMM ca instrument de garantare al statului şi rezultatele implementării, au fost apreciate la nivelul european. A fost remarcată creşterea accelerată a garanţiilor pe care le-am acordat începand cu anul 2020, în principal prin programele guvernamentale IMM INVEST şi IMM INVEST PLUS. Rezultatul implementării acestor programe în perioada 2020-2023, transpus într-un număr de peste 71.000 de garanţi, în valoare de peste 46,4 mld. lei, cu finanţări susţinute de peste 54,8 mld. lei, reprezintă un record european”.

În continuare, Fondul şi-a asumat lansarea unor viitoare programe de garantare, a proiectelor considerate "verzi”.

În perioada 21-22 Septembrie o delegaţie a FNGCIMM S.A – IFN a participat la Frankfurt pe Main, Germania, la reuniunea organizată de către Asociaţia Europenă a Instituţiilor de Garantare (AECM). Cei peste 45 de participanţi din 15 ţări, au dezbătut problematica complexă a instrumentelor de finanţare şi schemelor de susţinere dedicate spaţiului rural, Politica Agricolă Comună, regulamentele şi programele europene din zona de finanţare în sectorul agricol.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO