ZF 24

E.ON Gaz si Distrigaz Sud spun ca au pierdut 45 mil. euro din cauza ANRE

31.03.2009, 18:38 25

Cele mai mari doua companii de distributie si furnizare a gazelor naturale din Romania, Distrigaz Sud si E.ON Gaz, spun ca pierderile totale inregistrate in primele trei luni ale anului se ridica la circa 190 de milioane de lei (47 de milioane de euro) din cauza mentinerii tarifelor la gaze naturale de la 1 ianuarie.

Aceste pierderi vin in contextul in care, cel putin in cazul Distrigaz Sud, se remarca scaderea volumelor de gaze livrate catre populatie in primul trimestru al acestui an. In ciuda insistentelor celor doua companii in sensul cresterii pretului la gaze naturale platite de populatie, Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) nu a aprobat nici de la 1 aprilie cresterea pretului la gaze, asa cum nu a facut-o nici la 1 ianuarie.

ANRE isi justifica decizia de a mentine pretul la gaze si in al doilea trimestru al 2009, chiar si in contextul scaderii evidente a barilului de petrol si a ieftinirii pretului la gazele naturale, tocmai prin obligatia de a recupera aceste pierderi inregistrate de cele doua companii de profil.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO