ZF 24

Electrica, distribuitor şi furnizor de energie electrică la care statul român are o deţinere de 48,8%, a prelungit din nou mandatul de director general detinut de Alexandru Chirită

Electrica, distribuitor şi furnizor de energie...

Autor: Roxana Rosu

15.12.2023, 10:19 220

Electrica (EL), distribuitor şi furnizor de energie electrică la care statul român are o deţinere de 48,8%, a anuntat prelungirea mandatului de director general detinut de Alexandru-Aurelian Chirită până la data de 31 ianuarie.

Măsura a fost aprobată de Consiliul de Administratie al societătii la şedinta din 14 decembrie, la recomandarea Comitetului de Nominalizare şi Remunerare.

Mandatul lui Alexandru Chiriţă a mai fost prelungit şi anterior, cel mai recent în august 2023.

El a fost numit director general interimar în luna mai din 2022, după revocarea din funcţie a Corinei Popescu de către Consiliul de Administraţie.

Înainte de a ajunge la Electrica SA, Alexandru Chirită a lucrat la Hidroelectrica. El este unul dintre puţinii executivi din România care investesc în acţiuni listate pe burse străine.

Electrica are o evaluare bursieră de 4 mld. lei. În 2023 acţiunile au urcat cu 41%.



 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO