ZF 24

Electromontaj va construi o linie de înaltă tensiune cu o lungime de 69 km în Finlanda, în urma câştigării unei licitaţii internaţionale organizată de operatorul naţional de transport al energiei electrice Fingrid

Electromontaj va construi o linie de înaltă tensiune cu...

Autor: Roxana Rosu

03.08.2023, 11:22 2035

Grupul Electromontaj a câştigat un contract cu operatorul naţional finlandez de transport al energiei electrice Fingrid pentru realizarea unei linii de înaltă tensiune pe teritoriul Finlandei, cu o lungime de 69 de kilometri.

În urma câştigării licitaţiei, Electromontaj va livra 292 de stâlpi care vor fi produşi la Fabrica de Stâlpi Metalici Zincaţi din Bucureşti.

Proiectul, care începe în 2023 şi se va termina în 2025, constă în construcţia unei linii de 400 de kV şi a altei linii de 110 kV, pregătirea terenului pentru construcţie, prin demolarea construcţiilor de orice fel de pe traseul pe care îl va parcurge noua linie, dar şi mutarea unei linii deja existente, 100 kV Kolsi-Fors.

„Intrarea pe piaţa din Finlanda înseamnă pentru noi o nouă validare a calităţii execuţiei proiectelor de acest fel şi sunt convins că vom deschide un nou capitol al drumului către excelenţa operaţională a Electromontaj. Câştigarea licitaţiilor în acest domeniu foarte reglementat, în alte ţari din Uniunea Europeană, în care concurenţa cu companiile locale este acerbă, este o recunoaştere a calităţii pregătirii profesionale şi experienţei de excepţie a echipei noastre”, spune Ionuţ Tănăsoaica, Director General Electromontaj.

Compania a câştigat şi alte licitaţii internaţionale, în Olanda, pentru operatorul naţional de transport al energiei electrice Tennet, şi în Iordania.

Pe plan local, Electromontaj are peste 200 de proiecte active de realizare a infrastructurii necesare transportului de energie electrică atât prin linii de înalta tensiune, aeriene şi subterane, cât şi staţii electrice de transformare, parcuri eoliene, proiecte de tracţiune urbană, tracţiune feroviară, retehnologizări de centrale hidroelectrice, dar şi infrastructură electrică pentru sisteme de irigaţii.

Înfiinţată în 1949, compania din Bucureşti proiecteaza, construieşte şi menţine infrastructura pentru distribuţia energiei electrice. Din Grupul Electromontaj fac parte companiile Emfor, Iproeb, Electrotehnica şi Hidroconstrucţia. Companiile membre au unităţi de producţie proprii în Bucureşti (Fabrica de Stâlpi Metalici Zincaţi) şi în Câmpina (Fabrica de Cleme şi Armături).

Din grup mai face parte şi Staţia de Încercări Stâlpi, din Bucureşti, destinată testării stâlpilor de înaltă tensiune.

Grupul Electromontaj are peste 2.000 de angajaţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO