ZF 24

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Răzvan Raţ, BRK: Mă aştept ca societăţile să raporteze rezultate mai slabe în T4/2020 faţă de anul trecut, având în vedere şi noile restricţii

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf

Autor: Tibi Oprea

19.11.2020, 10:00 206

BRK Financial Group ocupă locul 7 în topul brokerilor de la bursă, cu o cotă de piaţă de 3,8%.

Răzvan Raţ, director general adjunct al BRK Financial Group, intermediar de top 10 la bursa românească şi singurul listat, consideră că perspectivele dinamicii bursei pentru perioada următoare sunt pozitive, însă se aşteaptă ca societăţile să raporteze rezultate mai slabe în T4/2020 faţă de perioada similară a anului precedent.

„Ca şi dinamică pentru perioada următoare, eu cred că perspectivele sunt pozitive. Dacă ne legăm şi de speranţele că această perioadă de incertitudine se cam apropie de final odată cu apariţia unui vaccin care ar putea tempera limitarea bolii. Impactul după anunţul rezultatelor testelor – am văzut că sunt două companii care au anunţat un avans considerabil în faza de testare – a fost vizibil şi în pieţele de capital, într-adevăr, la noi mai puţin, evoluţia a fost mai mare pe pieţele externe. În al patrulea trimestru mă aştept ca societăţile să raporteze rezultate mai slabe decât anul trecut, având în vedere şi noile restricţii care sunt în perioada actuală. Dar, totuşi, atât timp cât stimulii vor continua în Europa şi SUA, pieţele vor beneficia în continuare de pe urma acestora. Cel mai probabil în perioada următoare o să continue reorientarea dinspre sectorul tehnologic, zona care a avut o evoluţie foarte bună anul acesta, spre acţiunile care oferă o anumită siguranţă şi un dividend, aici şi în funcţie de domeniile preferate şi de politicile guvernelor. Mai mult pe pieţele externe ne putem uita după acest lucru. Avem şi exemplul din SUA, unde noul preşedinte, în programele pe care le prezenta, preferă anumite domenii, cum ar fi cel de energie verde, eu cred că şi acesta o să fie un factor care o să influenţeze selecţia investitorilor“, spune Răzvan Raţ.

Despre raportările la nouă luni din 2020, Raţ spune că pe partea de energie nu au fost mari surprize, cu excepţia unor companii precum Electrica şi Transelectrica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO