ZF 24

Enel X România va construi un parc fotovoltaic cu o capacitate totală instalată de 2,5 MW pentru producătorul român de medicamente Antibiotice Iaşi

Enel X România va construi un parc fotovoltaic cu o...

Autor: Roxana Rosu

13.12.2022, 11:30 491

Enel X România, parte a Enel X Global Retail, divizia de servicii energetice avansate a grupului Enel, va construi un parc fotovoltaic cu o capacitate totală instalată de 2,5 MW pentru producătorul român de medicamente Antibiotice Iaşi.

Panourile vor fi instalate integral la sol, la sediul central al companiei din Iaşi, pe o suprafaţă de 3,14 hectare. Instalaţia va cuprinde 4.680 de panouri ce vor asigura o producţie anuală medie de 3.500 MWh.

„Până acum am dezvoltat cu succes proiecte cu diverse administraţii locale, în special constând în soluţii de iluminat public eficient, bazat pe tehnologii de ultimă oră. În contextul actual, în care eficientizarea costurilor cu energia reprezintă o prioritate nu numai pentru consumatorii casnici şi companii, ci şi pentru entităţile din mediul public, ne bucură deschiderea acestora de a investi în soluţii fotovoltaice pentru autoconsum”, a declarat Dorin Petrişor Chisăliţă, Head of E-City, Enel X România.

Proiectul va contribui la reducerea cu 2.056 de tone/an a emisiilor de dioxid de carbon şi va asigura reduceri de până la 26,4% din valoarea facturii la energia electrică.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO