ZF 24

Evolio atacă şi piaţa smartphone cu un telefon cu platformă Android, cu soft de navigaţie inclus

Liviu Nistoran prezintă smartphone-ul Evolio Happy

Liviu Nistoran prezintă smartphone-ul Evolio Happy

Autor: Adrian Seceleanu

09.10.2013, 15:49 399

Televoice, companie care oferă diferite produse electronice sub brandul Evolio, a lansat pe piaţă miercuri primul său smartphone, un telefon dual sim cu platformă software Google Android, ecran HD de 4,5 inchi şi soft de navigaţie cu hărţi incluse.

Smartphone-ul este disponibil în două variante - cu şi fără softul de navigaţie, varianta cu soluţia de navigaţie fiind mai scumpă cu 100 de lei, respectiv 900 de lei (aproximativ 200 de euro).

“Pentru acest smartphone, Evolio Happy, estimăm vânzări de 10.000 - 15.000 de unităţi”, a declarat Liviu Nistoran, director general şi proprietar al Televoice. El a adăugat că Televoice are în plan să lanseze noi modele de telefoane în perioada următoare. “În 2014 ţintim o cotă de piaţă de 5% pe piaţa de smartphone-uri, ceea ce înseamnă 80.000 - 100.000 de unităţi”, a adăugat Nistoran.

Smartphone-ul Evolio Happy are o cameră foto principală de 8 Mpx, ecran cu rezoluţia 1280x720p cu o densitate de pixeli per inch de 326PPI. Clienţii vor avea acces gratuit o lună de zile la platforma video on demand SeeNow, a companiei româneşti Direct One.

Telefonul are conexiune Wi-Fi şi acceptă o memorie externă MicroSD de până la 32 GB. Telefonul cântăreşte aproximativ 115 grame.

Odată cu acest pas, Evolio intră în competiţie şi cu alţi jucători locali, respectiv Allview şi E-Boda, care vând de asemenea propriile smartphone-uri.

Anul acesta, piaţa smartphone din România este estimată la 1,5 milioane de unităţi.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO