ZF 24

EXCLUSIV ZF: De ce sa ne votati?

De ce sunt cei mai buni?
27.11.2008, 00:08 17

Candidatii pentru functia de premier ai principalelor partide (Calin Popescu-Tariceanu – PNL, Mircea Geoana - PSD si Theodor Stolojan - PD-L) explica in exclusivitate pentru ZF, in articolele de mai jos, care sunt, din punctul lor de vedere, atuurile care ii califica pentru a prelua fraiele viitorului Executiv pe care trebuie sa-l conduca intr-o perioada extrem de grea.

 

Calin Popescu-Tariceanu: Planul Guvernului liberal de crestere economica si locuri de munca – solutia pentru o Romanie mandra si prospera
 

Alegerile parlamentare de duminica sunt cele mai importante din istoria Romaniei. n contextul crizei economice mondiale fara precedent, romanii trebuie sa faca o alegere fundamentala, pe 30 noiembrie. Trebuie sa aleaga intre a merge inainte prin politicile de dreapta care au oferit oamenilor si firmelor romanesti mai multe libertati si oportunitati si au facut ca Romania sa aiba una dintre cele mai mari cresteri economice din Europa. Sau pot sa aleaga sa se intoarca in trecut, la promisiuni fara acoperire, la birocratie, la ideile invechite ale stangii reprezentate de PSD – care vor bloca cresterea economica si vor duce Romania in trecut. Romanii trebuie sa aleaga intre Planul Guvernului pentru crestere economica si locuri de munca, care ii sprijina pe romani si care va duce la crearea a sute de mii de noi locuri de munca, salarii mai mari, continuarea cresterii pensiilor. Sau pot sa aleaga programul stangii, al PSD, care contine promisiuni fara acoperire, va impune noi subventii, o birocratie mai mare, cresteri iresponsabile de la o zi la alta a salariilor pentru toti bugetarii. Nu exista nici un dubiu ca astfel de idei vor duce la somaj, taxe mai mari pentru clasa de mijloc si compromiterea cresterii economice. Romanii trebuie sa aleaga intre doua ideologii complet diferite, intre doua partide complet diferite. ntre PSD, care considera ca Romania este “o tara de 2 lei” si un “cimitir al viselor” pentru tinerii nostri si Partidul National Liberal, un partid care crede in forta romanilor si intr-o Romanie mandra si prospera.
n ultimii patru ani, Guvernul pe care il conduc si PNL au promovat libertatile civile, libera initiativa si economia de piata. Prin masuri economice liberale, am dublat salariul si pensia medie, am creat 600.000 de noi locuri de munca si am atras mai multe investitii straine in Romania in ultimii 4 ani, decat in ultimii 14 ani!
{tiu ca mai sunt multe de facut, astfel incat bunastarea rezultata din cresterea economica sa fie simtita in toate zonele Romaniei si de catre toti romanii. Alegerile parlamentare de duminica reprezinta un moment decisiv, mai ales in contextul crizei economice. Aceste alegeri vor decide cine va fi viitorul Prim- ministru. Romanii trebuie sa voteze un plan concret pentru viitorul Romaniei, un lider si o echipa care sa puna in aplicare acest plan.
Planul Guvernului liberal pentru crestere economica si locuri de munca este singurul plan realist, cu masuri concrete, prin care vom investi peste 10 miliarde de euro in oamenii, firmele romanesti si sistemul bancar si vom crea rapid noi locuri de munca. Trebuie sa continuam politicile economice responsabile de dreapta care au adus Romania in Uniunea Europeana si au realizat o crestere economica fara precedent.
Care este diferenta dintre stanga si dreapta ?
PSD va creste taxele. Noi, liberalii, vom continua sa scadem taxele si impozitele. Planul meu pentru crestere economica si locuri de munca, asigura scaderea CAS-ului cu 10 puncte procentuale in urmatorii 4 ani, pentru ca vrem ca principalul agent al cresterii economice – cetateanul – sa pastreze mai multi bani in buzunar. Deja am luat prima decizie in acest sens; la sedinta de Guvern de saptamana trecuta, am decis reducerea CAS-ului cu pana la 2 puncte procentuale pana la sfarsitul anului 2009.
Noi, liberalii avem solutii pentru a incuraja firmele romanesti si a le oferi instrumente pentru a lupta impotriva crizei economice. ncepand cu 1 ianuarie 2009, dividendele care vor fi reinvestite vor fi scutite de taxe; fiecare firma va primi cate 1000 de euro pentru fiecare loc de munca oferit persoanelor care si-au pierdut slujba de mai mult de 3 luni. n plus, vom reduce cu 5% valoarea impozitului datorat de populatie si de catre firme, daca este platit cu cel putin 10 zile inainte de termenul de plata stabilit.
De asemenea, am decis majorarea cu 900 de milioane de lei a capitalul social al CEC Bank, suma care va fi alocata in special finantarii intreprinderilor mici si mijlocii si agriculturii.
Noi am venit cu propuneri, cu decizii. PSD a criticat, fara a pune nimic in loc, fara a prezenta propuneri realiste menite sa creeze noi locuri de munca. PNL va aloca 3 miliarde de euro sub forma de ajutor de stat destinat investitiilor creatoare de noi locuri de munca si care inglobeaza inovatie si progres tehnologic. Impactul estimat al tuturor acestor masurilor este de 200.000 de noi locuri de munca bine platite, in primii 2 ani.
La 30 noiembrie, ii chem pe romani sa voteze pentru acest plan al meu si al PNL pentru crestere economica si locuri de munca. Fiecare candidat liberal pe care il veti vota, va fi un aliat al nostru pentru ca impreuna sa continuam sa oferim o viata mai buna fiecarui roman.
Urmatorii ani vor fi dificili pentru toate statele, iar tari ca Romania, care au incurajat economia de piata, vor suferi cel mai putin si isi vor reveni cel mai rapid. Astazi, prin masuri de dreapta ale Guvernului, prin masuri fiscale responsabile am reusit o crestere economica fara precendent. Nu este timpul pentru o schimbare de lideri. Acum este timpul sa ne reafirmam increderea in economia de piata si libertate si in valorile in care noi, toti romanii, credem. Votati pentru Planul de crestere economica si locuri de munca, pentru Partidul National Liberal si pentru candidatii PNL din fiecare colegiu, pentru a continua impreuna alaturi de mine si de liderii liberali sa crestem economia Romaniei si sa le oferim romanilor o viata mai buna. La 30 noiembrie, votati pentru viitorul Romaniei.
Calin Popescu-Tariceanu, este prim-ministru al Romaniei si candidat al PNL pentru un nou mandat.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO