ZF 24

Firma de private equity McWin Capital Partners preia franciza Popeyes în România, prin platforma de restaurante cu servire rapidă Rex Concepts, şi vrea să ajungă la la peste 90 de restaurante în următorii 10 ani

Firma de private equity McWin Capital Partners preia...

Autor: Roxana Rosu

08.09.2023, 15:17 975

McWin Capital Partners, firmă de investiţii private fondată de Henry McGovern şi Steven K. Winegar, a devenit francizat exclusv  pentru brandul Popeyes în România, prin intermediul platformei de restaurante cu servire rapidă Rex Concepts.

Popeyes este o subsidiară a Restaurant Brands International Inc., una dintre cele mai mari companii de restaurante cu servire rapidă din lume, cu peste 40 de miliarde de dolari în vânzări anuale la nivelul întregului sistem şi peste 30.000 de restaurante în peste 100 de ţări.

În baza acordului semnat de cele două părti, Rex Concepts va administra brandul în România şi va începe să opereze şase restaurante în urma achiziţiei actualului operator Popeyes din România.

De asemenea, Rex Concepts se angajează să crească brandul la peste 90 de restaurante Popeyes în ţară în următorii 10 ani.

„Suntem încântaţi să împărtăşim vestea cea mare privind noua piaţă şi accelerarea planurilor noastre de expansiune regională pentru Popeyes în Europa Centrală şi de Est. Recenta lansare de succes a Popeyes în Polonia, cu deschideri la Wroclaw şi Szczecin, ne confirmă că faimosul pui Louisiana din New Orleans se bucură de o cerere uriaşă în regiune. Clienţii noştri recunosc nu doar calitatea şi gustul remarcabil al puiului marinat, dar se bucură şi de dragostea şi energia pozitivă pe care le transmite brandul. Suntem încântaţi că aducem brandul şi mai aproape de clienţii din regiune, adăugând Popeyes România în portofoliul nostru.”, a declarat Jerzy Tymofiejew, CEO Rex Concepts.

Această investiţie completează achiziţia din 2022 de către fonduri consiliate de McWin a francizei master exclusive şi a drepturilor de dezvoltare a mărcilor Burger King şi Popeyes în mai multe ţări din Europa de Est, cu deschidere de noi restaurante în 2023. McWin administrează brandul Popeyes în Cehia, Polonia şi România, urmând să extindă Burger King în cele trei tări, cu planuri de a deschide 600 de restaurante în următorii 10 ani.

„Creşterea McWin în regiunea CEE este de neoprit. Într-un interval scurt de timp, aducem branduri importante, precum Popeyes, pe pieţele reprezentative din această regiune. La McWin suntem mândri să vedem cum Popeyes a devenit un brand lider în Europa de Est, dezvoltând un produs pe care orice consumator îl poate recunoaşte. Suntem foarte încântaţi să continuăm să ne consolidăm relaţia cu RBI”, spune Henry McGovern, Co-Fondator McWin Capital Partners.

Firma de investitii McWin şi afiliaţii ei au în administrare active de peste 1 miliard de euro, în sectoarele de servicii alimentare şi tehnologie alimentară .

În sectorul alimentar, investitiile includ Gail’s şi White Rabbit în Marea Britanie, L’Osteria şi Burger King, brandul italian Vapiano şi Rex Concepts.

Investiţiile în tehnologia alimentară includ companiile alternative de proteine ​​BlueNalu, Perfect Day, The Every Company, Impossible Foods şi UPSIDE Foods, compania de ambalare sustenabilă Footprint şi compania de agricultură verticală, Oishii.

Brandul Popeyes a fost lansat în New Orleans, Louisiana, în 1972, şi include peste 4.200 de restaurante în SUA şi în întreaga lume.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO