ZF 24

Flamingo cere insolventa Flanco. ING a inceput sa ia marfa din magazine

Flamingo cere insolventa Flanco. ING a inceput sa ia marfa din magazine
9 dec 2009 160

Retailerul de electronice si electrocasnice a depus ieri latribunalul Bucuresti cererea de intrare in insolventa a Flanco dupace in cursul saptamanii trecute au esuat negocierile pentrurestructurarea datoriilor in valoare de 17,5 milioane de euro lacel mai mare finantator ING Bank.

Potrivit reprezentantilor Flamingo, ING a notificat retailerulca astazi va incepe executia datoriilor prin sechestru asuprastocurilor din magazinele retelei.

"Luni am primit notificarea de executare, iar astazi ING ainceput procesul. Ieri am cerut intrarea in insolventa iar mainevom fi tehnic in insolventa. Asta inseamna reorganizare siprotectie impotriva creditorilor", a declarat Adrian Olteanu,directorul general al companiei.

El a adaugat ca sub protectia legii insolventei compania vaputea sa parcurga in continuare planul de reoganizare farapresiunea creditorilor iar suma de 7 milioane de euro, care seestimeaza ca o va strange prin emisiunea de obligatiuni demarata la3 decembrie, va fi suficienta pentru continuarea activitatiicompaniei. "Suma era suficienta si fara intrarea in insolventa sireorganizare daca reuseam sa ajungem la un acord cu banca", a spusOlteanu.

Principalele valute BNR - marţi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7619
Diferență: 0,1451
Ieri:
Azi: 4.3202
Diferență: 1,1306
Ieri:
Azi: 5.5448
Diferență: 0,3075
Ieri:
Azi: 4.3410
Diferență: 0,9488
Ieri: