ZF 24

Florăriile online aşteaptă de Ziua Îndrăgostiţilor vânzări cât într-o lună normală

Florăriile online aşteaptă de Ziua Îndrăgostiţilor vânzări cât într-o lună normală

Autor: Mirabela Tiron

09.02.2012, 17:30 84

Florăriile online aşteaptă vânzări de cât într-o lună normală de Valentine's Day, sărbătorită pe 14 februarie.

"Ne aşteptăm să vindem cel puţin zece buchete de 101 trandafiri roşii şi o sută de buchete de trandafiri roşii şi cel puţin un pachet de 1001 trandafiri pentru decorarea unei camere", a declarat Gabriel Caloian, directorul general al Jolies Fleurs, companie ce administrează magazinul online www.florifrumoase.ro.

El estimează că vânzările online de flori pe piaţa locală se vor ridica la 50.000 de euro, doar în ziua de Valentine's Day.

"De două săptămâni primim zilnic comenzi pentru data de 14 februarie. De Valentine's Day bărbaţii plătesc şi 6.500 de lei dacă aleg pachetul de 1001 trandafiri. Dar nu mulţi îşi permit sa ofere 1001 trandafiri. De regulă, se alocă pentru flori circa 300 de lei", a spus Gabriel Caloian.

Piaţa comerţului online de flori a crescut în fiecare an, cu aproximativ 10%-15%, anul acesta va depăşi 1,3 milioane de euro, potrivit lui Caloian, care mai susţine că lunar, pe piaţa florăriilor online apare cel puţin un jucător.

Principalele firme care activează în comerţul online cu flori sunt Florăria Florex Online, Hipogrif Onine Group, Iris şi Online Business Development.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO