ZF 24

FOCUS: Mentinerea cursului la 3,4 lei/euro va duce la depasirea tintei de inflatie a BNR pentru 2007

20.09.2007, 21:47 14

Mentinerea cursului de schimb la un nivel de peste 3,4 lei/euro pana la sfarsitul anului si cresterea pretului petrolului si a alimentelor se vor reflecta in depasirea tintei de inflatie stabilita de Banca Nationala a Romaniei (BNR) pentru acest an, informeaza Mediafax.

"Daca rata de schimb se pastreaza peste 3,4 lei/euro, in conditiile in care pretul petrolului este la maxime istorice, preturile alimentelor cresc, exista presiuni generate de cheltuieli publice spre sfarsitul anului, inflatia va fi peste tinta", a declarat, astazi, Ciprian Dascalu, senior economic la ING Bank.

Avand in vedere deprecierea leului din ultimele saptamani si tinta de inflatie, Banca Nationala a Romaniei ar putea interveni in sensul cresterii ratei dobanzii, insa analistii avertizeaza ca aceasta miscare nu va avea efecte imediate si ar putea genera semnale contradictorii, avand in vedere ca in lunile anterioare institutia a intervenit pentru stoparea aprecierii leului.

Mai multe stiri pe site-ul www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO