ZF 24

Fostul presedinte ANT Livia Sima acuza un director din institutie in cazul spoturilor de promovare

10.06.2007, 12:52 48

Fostul presedinte al Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT) Livia Sima a acuzat-o, astazi, pe Cristina Motorga, director in institutie, ca a aprobat in mod nejustificat plati de 1,5 milioane de euro pentru spoturile de promovare a Romaniei, desi acestea nu au fost de calitate.
Livia Sima a aratat, intr-o conferinta de presa, ca deschiderea ofertelor la licitatia pentru atribuirea contractului a avut loc la 30 noiembrie 2006, de catre o comisie formata din patru reprezentanti ai Departamentului de Promovare din ANT, institutie incorporata ulterior in Ministerul pentru Comert si Turism, si un consilier al fostului ministru al Transporturilor, Comertului si Turismului, Radu Berceanu.
Raportul comisiei a fost finalizat la 5 decembrie si a desemnat castigator firma Smart Advertising, desi aceasta a solicitat cel mai mare pret, a spus Sima.
Ea a fost eliberata din functie la 6 decembrie, iar contractul a fost semnat la 21 decembrie de catre seful interimar al ANT, Octavian Arsene.
Sima a mentionat ca receptia clipurilor de promovare a fost facuta la 27 decembrie de catre o alta comisie a Autoritatii, iar plata a fost efectuata in aceeasi zi.
Ea a apreciat ca vinovatia este a Cristinei Motorga, care a acceptat un produs slab calitativ, a aprobat plata si apoi a cerut refacerea spoturilor.
Secretarul de stat in Ministerul Comertului si Turismului Lucia Morariu a declarat la inceputul saptamanii ca a constatat cazuri de indisciplina si frauda cu banii statului in activitatea Departamentului Promovare al fostei Autoritati pentru Turism, astfel ca toate cele 15 posturi din departament vor fi scoase la concurs. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO