ZF 24

Fox anunţă data lansării pentru sezonul zece din serialul "Dosarele X" cu un nou teaser. VIDEO

Autor: Patricia Marinescu

08.07.2015, 16:06 1134

În trailerul prezentat marţi de Fox, fanii serialului îi pot zări într-o singură imagine pe Fox Mulder (David Duchovny) şi Dana Scully (Gillian Anderson) din zilele noastre.

 

otodată, televiziunea Fox a anunţat că numărătoarea inversă, prin maratonul "Dosarele X", a început deja, iar poveştile noilor episoade sunt ţinute secrete. Episoadele celui de-al zecelea sezon vor fi difuzate în serile de luni, la televiziunea Fox.

În luna martie a acestui an, Fox a anunţat oficial reluarea serialului cu un sezon de şase episoade, avându-l pe Chris Carter drept producător executiv. Filmările pentru această serie-eveniment au început în luna iunie, în Vancouver, Canada.

Alături de Duchovny şi Anderson, vor sta Mitch Pileggi, care şi-a confirmat prezenţa în noul sezon al serialului în luna aprilie, întruchipându-l pe Walker Skinner, şeful FBI, dar şi William B. Davis în rolul lui "The Smoking Man".

Proiectul "Dosarele X", difuzat pe parcursul a nouă sezoane, s-a impus iniţial ca serial TV, în anii '90. În 1998, a apărut primul lungmetraj inspirat din serialul TV, "Dosarele X: Înfruntă viitorul/ The X Files: Fight the Future", în regia lui Rob Bowman, urmat de un al doilea film pentru marile ecrane, "Dosarele X: Vreau să cred", de Chris Carter, lansat în 2008.

Serialul "Dosarele X" a avut un succes atât de mare, încât a generat, în afară de cele două filme pentru marele ecran, un spin off TV despre Lone Gunmen, partenerul uşor ciudat al personajului Fox Mulder, o serie de reviste de benzi desenate şi un board game.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO