ZF 24

Frigul a inghetat si preturile apartamentelor, in asteptarea schimbarii programului Prima casa

09.02.2010, 16:29 18

Preturile locuintelor au stationat pe parcursul lunii ianuarieatat in cazul apartamentelor noi, cat si cele vechi, potrivitindicelui imobiliar realizat de firma de consultanta imobiliaraColliers International, care vede un nivel mediu de 1.092 euro/mpin cazul apartamentelor vechi, respectiv 1.550 euro/mp pentru celenoi.

"A doua etapa a programului Prima Casa este factorul care vaavea, probabil, influenta cea mai mare asupra evolutiei preturilorapartamentelor. Ne putem astepta la o scadere usoara in urmatoareleluni, pana la anuntarea demararii sau amanarii celei de-a douaetape a Primei Case. Pe masura ce lunile vor trece si nu va existao pozitie oficiala ferma referitoare la acest program, scaderile sevor accentua de la luna la luna. Pe de alta parte, un anunt clarreferitor la Prima Casa 2010 va stabiliza piata, generandposibilitatea de a vedea chiar cresteri pentru apartamentele ce seincadreaza in plafonul maxim acordat", spun reprezentantiiColliers.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO