ZF 24

Grecia va limita implicarea investitorilor privati in companiile de stat, vizand protejarea OTE

07.12.2007, 19:48 14

Grecia va limita la 20% participatiile investitorilor privati la companiile de stat de interes strategic, a declarat, vineri, ministrul de Finante George Alogoskoufis, masura care ar avea rolul, potrivit analistilor, sa protejeze OTE fata de fondul de investitii Marfin, actionar al grupului.

Marfin Investment Group (MIG) a anuntat, vineri, ca, la data de 23 noiembrie, detinea o participatie de 18,45% la OTE, cel mai mare operator de telecomunicatii din Grecia, transmite Reuters.

Din totalul participatiei, MIG detine 7,89% din actiunile OTE in mod direct, restul de 10,56% fiind reprezentat de titluri aflate la dispozitia fondului de investitii si pe care acesta are dreptul sa le cumpere prin intermediul unor instrumente financiare, se arata intr-un comunicat al companiei.

"Achizitia unei participatii mai mari de 20% la companii de importanta strategica, care opereaza retele nationale de infrastructura, va necesita aprobarea comitetului interministerial pentru privatizare", a spus Alogoskoufis.

Analistii considera ca masura are rolul sa impiedice Marfin sa isi majoreze participatia la OTE si sa obtina controlul asupra managementului companiei.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO