ZF 24

Grija ratelor la banca si a problemelor de sanatate iti mananca cinci ani de tinerete

Grijile legate de creditul la banca si problemele de sanatate iti mananca cinci ani de tinerete
12.01.2010, 12:01 22

Temerile legate de problemele economice si de cele privindsistemul de sanatate au ca efect imbatranirea mai rapida apopulatiei, astfel incat, in prezent, limita inferioara a varsteimijlocii a coborat de la 40 de ani la 35, potrivit unui nou raportde cercetare.

"Treizeci si cinci de ani este acum o varsta de referinta, la felcum era inainte 40 de ani, in conditiile in care, americanii simtpresiunile varstei mijlocii mai devreme ca oricand", potrivit uneicercetari realizate de Philips Center for Health and Well Being,din Amsterdam.

Katy Hartley, directorul centrului care doreste sa aducaimbunatatiri calitatii vietii, a spus ca stresul cauzat deproblemele economice si de cele legate de sistemul de sanatate,care de obicei sunt asociate varstei de 40 de ani, incepe saafecteze si persoanele mai tinere.

"Datele sugereaza ca acum putem vorbi de varsta mijlocie inca de la35 de ani", spune ea.
Aproape 80% din subiectii in varsta de 35 de ani au spus ca suntingrijorati de problemele economice si trei patrimi au spus ca isifac griji pentru sistemul de sanatate. Acest lucuru demonstreaza caacesti oameni au pierdut cinci ani de tinerete.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO