ZF 24

Grupul farma Fildas si-a regandit strategiile din retail si distributie: amana achizitiile de farmacii si limiteaza creditele

05.06.2008, 18:45 29

Grupul de firme Fildas, detinut de Anca Vlad, si-a revazut planul de afaceri si politica comerciala din acest an, ca urmare a situatiei de pe piata generata de mentinerea de catre Ministerul Sanatatii a pretului la medicamente la nivelul din vara anului trecut in conditiile in care leul s-a depreciat in raport cu principalele valuate cu peste 15%.

"Am diminuat discount-urile, am micsorat si termenele de plata, si incercam sa securizam business-ul prin limite de credit foarte atent gestionate. Sunt decizii nepopulare in conditiile unei concurente mature asa cum este cea din piata farmaceutica", a spus Radu George, directorul general al grupului Fildas intr-un interviu acordat ZF.

Cititi in ZIARUL FINANCIAR de maine care sunt componentii grupului Fildas si ce pierderi au suferti distribuitorii de medicamente din cauza deprecierii leului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO