ZF 24

Guvernul aprobă actul de constituire al Băncii de Investiţii şi Dezvoltare a României

Guvernul aprobă actul de constituire al Băncii de...

Autor: Laura Buciu

16.11.2023, 11:26 50

Guvernul aprobă, joi, actul de constituire al Băncii de Investiţii şi Dezvoltare a României, un proiect al Ministerului de Finanţe.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că Ministerul Finanţelor vine în şedinţa de Guvern cu actul de constituire al Băncii de Investiţii şi Dezvoltare a României, un proect despre care se vorbeşte de mai bine de 10 ani.

„Aprobăm actul de constituire al Băncii de Investiţii şi Dezvoltare a României. De peste un deceniu se vorbeşte despre această bancă care există în toate ţările din Europa, noi o construim în sfârşit! Banca aceasta reprezintă veriga lipsă dintre banii Instituţiilor Financiare Internaţionale şi proiectele strategice de investiţii ale României. Vom avea, astfel, instrumentele financiare adecvate proiectelor de care economia ţării are cu adevărat nevoie. Banii pentru obiective concrete, care să schimbe în bine viaţa românilor”, a spus Ciolacu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO