ZF 24

Haos în Germania: Sindicatele care reprezintă personalul aerian şi feroviar al Deutsche Lufthansa anunţă un nou şir de greve

Haos în Germania: Sindicatele care reprezintă...

Autor: Andrei Şerbănescu

11.03.2024, 14:19 197

Germania este gata să înfrunte un nou val de perturbări ale călătoriilor după ce sindicatele care reprezintă personalul aerian şi feroviar de la Deutsche Lufthansa AG au anunţat noi greve, sporind haosul care a afectat cea mai mare economie a Europei în ultimele luni, raportează Bloomberg.

Micul, dar influentul sindicat al mecanicilor de tren GDL plănuieşte o serie de greve care vor afecta trenurile de marfă ale Deutsche Bahn AG de luni târziu până marţi seara şi trenurile de pasageri de marţi până miercuri dimineaţa, potrivit unei declaraţii publicate duminică pe site-ul său. 

Cea de-a şasea grevă a mecanicilor de locomotivă desfăşurată în timpul unor negocieri salariale coincide cu o grevă separată de două zile a personalului aerian al Lufthansa, gata să fie demarată săptămâna viitoare, marcând cea mai recentă escaladare a disputelor salariale acerbe, în timp ce reprezentanţii lucrătorilor fac presiuni pentru majorarea compensaţiilor în scopul amortizării creşterii costurilor de trai. Nemulţumirea s-a extins la sectoare precum agricultura, fermierii blocând drumurile şi organizând mitinguri în întreaga ţară pentru a protesta împotriva reducerilor de subvenţii.

Călătorii din Germania s-au confruntat săptămâna trecută cu o serie de curse întârziate sau anulate, când personalul Lufthansa a încetat să mai lucreze. Mai mulţi membri ai Consiliului guvernatorilor Băncii Centrale Europene au participat de la distanţă la reuniunea de politică monetară de joi de la Frankfurt, din cauza grevelor din Germania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO