ZF 24

Indicele Bursei din Londra s-a apropiat, vineri, de maximul ultimilor sapte ani

20.05.2007, 12:08 15

Principalul indice al Bursei din Londra, FTSE 100, a avansat, vineri, la valoarea maxima atinsa dupa luna septembrie 2000, in conditiile in care actiunile companiilor petroliere au beneficiat de informatiile privind consolidarea din sectorul de profil, transmite Reuters.
Evolutia indicelui a fost influentata, de asemenea, de aprecierea titlurilor Cabdury Schweppes, cel mai mare producator de dulciuri, la nivel mondial, pe fondul interesului manifestat pentru preluarea unei divizii din SUA a companiei.
FTSE 100 a urcat cu 41,1 puncte, echivalentul a 0,6%, pana la 10:30 GMT, la 6.620,4 puncte.
Indicele nu a fost afectat de scaderea neasteptata, in luna aprilie, a vanzarilor de retail din Marea Britanie, determinata de cresterea relativ rapida a preturilor.
Actiunile BP au urcat cu 2,6%, titlurile Shell s-au apreciat cu 2,1%, iar cotatia actiunilor BG Group au consemnat un avans de 2%.
In ceea ce priveste scaderile, actiunile companiei aeriene British Airways au coborat cu 4%, in conditiile reducerii profitului operational anual cu 13,3% si a anuntului privind constituirea unui provizion de 350 milioane de lire (692 milioane de dolari), pentru a acoperi eventuale amenzi, in cadrul unei anchete referitoare la fixarea preturilor. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO