ZF 24

ING Bank România a mobilizat în 2023 peste 1 miliard de euro în tranzacţii sustenabile ce includ obligaţiuni şi credite, iar 5,2 milioane de euro au fost investiţi în proiecte sociale

ING Bank România a mobilizat în 2023 peste 1 miliard de...

Autor: Roxana Rosu

16.02.2024, 15:09 95

ING Bank România a susţinut în 2023 peste 1 miliard de euro în tranzacţii sustenabile ce includ obligaţiuni şi credite (sindicalizate sau bilaterale), după ce în 2022 au fost mobilizate obligaţiuni şi credite de peste 600 milioane de euro.

În plus, banca a continuat strategia de sustenabilitate şi prin reduceri de dobândă pentru creditele EcoLife, diminuarea amprentei de CO2 în operaţiunile proprii şi carduri 100% reciclabile.

De asemenea, 5,2 milioane de euro au fost investiţi în 2023 în proiecte sociale.

”Deşi anul 2023 ne-a arătat că operăm într-un context social tot mai complex, alături de clienţii şi partenerii noştri reuşim să ţinem pasul şi să progresăm către ambiţia comună de a trăi într-un mediu mai sănătos şi de a asigura progres economic fără a periclita resursele naturale. Este anul în care clienţii noştri au accesat finanţări cu componente de sustenabilitate într-un ritm de două ori mai accelerat decât în anul anterior, iar alături de societatea civilă am investit în proiecte sociale o sumă record pentru ING: peste 5 milioane de euro.”, spune Alexandra Maier, Manager de Sustenabilitate la ING Bank România.

Pe zona de Wholesale Banking,  ING Bank a devenit finanţator unic al Sistemului de Garanţie-Returnare, sustinând crearea şi operarea centrelor regionale unde se vor asigura numărarea, sortarea şi pregătirea pentru reciclare a ambalajelor returnate în cadrul proiectului. Pachetul de finanţare cuprinde un credit de investiţii în valoare de 69 milioane de euro acordat pe o perioadă de 5 ani şi un credit pentru capital de lucru de 16.7 milioane de euro cu o durată de 2 ani.

În segmentul de Business Banking, banca a alocat  31,5 milioane de euro în finanţarea unor active şi proiecte sustenabile, iar pe Retail, 67 milioane de euro credite au fost acordate cu discount comercial Eco, dintre care 63 milioane Euro în discount-ul Ecolife pentru credit ipotecar şi 4 milioane de euro în credite de nevoi personale pentru achiziţia de maşini electrice sau panouri solare. Tot pe acest segment, totalul creditelor ipotecare aliniate cu taxonomia UE a fost de 216 milioane de euro. Valoarea totală a fondurilor mutuale sustenabile (încadrate art.9 conform SFRD) a fost de 31 milioane de euro.

Prin noul Home'Bank donations Hub, clienţii ING pot dona mai uşor către 16 organizaţii grupate în cinci categorii: Mediu, Educaţie, Sănătate, Grupuri vulnerabile sau Situaţii de urgenţă. Serviciul poate fi accesat direct din Home'Bank, iar în prima lună de la lansare, clienţii ING au donat peste 15.000 de euro. ING a continuat parteneriatele sociale alături de galantom.ro şi Code4Romania.  

De asemenea, în 2023, ING Bank a accelerat investiţia în extinderea Platformei de Mediu pentru Bucureşti, iniţiată împreună cu Fundaţia Comunitară Bucureşti în 2021. O investiţie de 1,25 milioane de euro are ca scop protejarea şi conservarea a cinci noi arii naturale urbane în următorii 5 ani. De asemenea, 750.000 de euro sunt investiţi în proiectul „În zona ta”, cu obiectivul de a implica cetăţenii în iniţiative care vizează protejarea mediului în vecinătatea sediilor ING din Bucureşti. La 2 ani de la lansare, Platforma de Mediu adună 11 proiecte finanţate, 6 companii partenere, 55 ONG-uri şi 10 autorităţi.

Pentru al treilea an consecutiv, ING susţine Fundaţia Conservation Carpathia în vederea înfiinţării Parcului Naţional Făgăraş, iar prin programul de granturi Adoptă un Proiect au fost acordate 7 finanţări pentru 18 grădiniţe, şcoli şi licee din 8 judeţe.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO