ZF 24

Inspectorii ANAF au identificat un prejudiciu de peste 9,7 milioane lei la o companie de ride-sharing din Bucureşti, care nu a înregistrat toate veniturile şi a declarat contracte de muncă de 2 ore deşi angajatii lucrau mai mult

Inspectorii ANAF au identificat un prejudiciu de peste...

Autor: Roxana Rosu

31.01.2024, 16:16 18670

Inspectorii Direcţiei generale antifraudă fiscală (DGAF) au identificat un prejudiciu de peste 9,7 milioane lei la o companie de ride-sharing din Bucureşti, societatea reducând TVA de plată către bugetul de stat prin neînregistrarea în contabilitate a tuturor veniturilor.

De asemenea, firma a majorat în mod artificial TVA deductibilă, prin înregistrarea ilegală în contabilitate a unor achiziţii de combustibi.

Inspectorii ANAF spun că firma vizată de control a diminuat obligaţiile fiscale generate de utilizarea forţei de muncă prin înregistrarea, declararea şi plata contribuţiilor aferente contractelor individuale de muncă cu timp parţial de două ore, în condiţiile în care salariaţii au lucrat mult mai multe ore şi au realizat venituri net superioare celor declarate.

Acţiunile de control ale DGAF vor continua în perioada următoare.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO