ZF 24

Intalnire Bush - Sarkozy dupa inmultirea semnelor de recesiune; europenii vor reformarea sistemului financiar international

Bush se intalneste cu Sarkozy
18.10.2008, 11:53 15

 Dovezile unei tot mai probabile recesiuni s-au accentuat vineri insa Casa Alba a minimalizat interesul pentru intalnirea din acest weekend dintre George Bush si  liderii europeni. Presedintele american se va intalni sambata dupa-amiaza cu omologul sau francez Nicolas Sarkozy si presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, intr-o discutie in care europenii vor sa pregateasca drumul pentru o revizie generala a sistemului financiar international de reglementare, scrie Reuters.

"Partenerii nostri europeni au facut pasi indrazneti. Au aratat lumii ca suntem hotarati sa depasim aceasta incercare impreuna si au tot sprijinul Statelor Unite", a spus Bush aseara, fara sa se refere insa in mod precis la apelurile europenilor de a reforma institutiile financiare internationale de dupa razboi, caracterizate de premierul britanic Gordon Brown intr-un editorial pentru Washington Post drept "depasite". Presedintia SUA spune ca deocamdata e important "sa stopam sangerarea inainte sa trecem la urmatoarea etapa".

Principalele piete de capital din lume au oscilat in extreme saptamana aceasta, in ciuda masurilor inedite aprobate duminica trecuta de liderii europeni. Bursele americane au inchis saptamana pe rosu, dupa ce increderea consumatorilor americani in economie a scazut, indicii Dow Jones Industrial Average si S&P500 pierzand 1,41%, respectiv 0,62%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO