ZF 24

Ionuţ Bindea, Roca Industry: „Ne dorim ca până se termină anul să fim cu majorarea de capital închisă şi mutaţi pe piaţa principală”

Conferinţa ZF Piaţa de Capital 2023

Ionuţ Bindea, Roca Industry: „Ne dorim ca până se...

Autor: Valeriu Dănilă

22.09.2023, 15:43 280

Sperăm să putem începe pe final de octombrie o majorare de capital, noi am anunţat-o încă de la începutul anului. Imediat după majorare urmează şi trecerea pe piaţa principală, încă ne putem încadra la luna decembrie. Ne dorim ca până se termină anul să fim cu majorarea de capital închisă şi mutaţi pe piaţa principală, a declarat Ionuţ Bindea, CEO and President, Roca Industry în cadrul conferinţei ZF Piaţa de Capital 2023.

Operăm într-unul dintre cele mai ciclice sectoare, sectorul de construcţii. Într-o piaţă care scade cu peste 20% noi avem creşteri de volume, am câştigat foarte multă cotă de piaţă în acest an. Suntem poziţionaţi foarte bine pentru când va reîncepe să crească sectorul. Cu toate acestea, creşterea de cotă de piaţă s-a făcut cu o oarecare scădere a marjelor.

Am început procesul de regionalizare, avem deja 3 fabrici în afara României. Avem companii care exportă peste 60% din cifra de afaceri, totul în vestul Europei.

Anul acesta întrăm într-o zonă de normalitate. Suntem obligaţi să comunicăm mult mai mult cu investitorii şi asa trebuie să fie. Suntem obligaţi să comunicăm mult mai clar, mult mai coerent, mult mai concis, să ne creştem foarte mult nivelul materialelor pe care le furnizăm investitorilor.

Ce a mai declarat Ionuţ Bindea:

Faptul că piaţa solicită de la emitenţi un alt nivel, mult mai înalt decât ceea ce era înainte e un element foarte bun atât pentru noi cât şi pentru investitorii noştri. Asta e nivelul pe care trebuie să-l oferim dacă vrem ca investitorii să vină alături de noi în companiile noastre.

Nu totul se opreşte la ce comunicăm. Investitorii văd dincolo de comunicarea noastră, văd dincolo de raportările noastre şi înţeleg mult mai mult decât suntem noi uneori deschişi să acceptăm.

Este foarte important să existe o relaţie strânsă între ce faci şi ce comunici şi între motivele pentru care ai cerut bani respectivului investitor şi ce faci mai departe.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO