ZF 24

Isărescu refuză să se pronunţe asupra recesiunii: “BNR se fereşte să intre în orice dispută politică”

Isărescu refuză să se pronunţe asupra recesiunii:...

Autor: Laurentiu Cotu

18.08.2014, 16:31 790

”N-am cum să vorbesc despre dinamica actuală a economiei, BNR se fereşte să intre în orice dispută politică”, a răspuns astăzi Mugur Isărescu la Cluj la întrebarea cum comentează scăderea PIB-ului în ultimele două trimestre.

Mugur Isărescu a participat la prima ediţie a Conferinţei Ştiinţifice Anuale a Economiştilor Români din Mediul Academic din Străinătate (ERMAS 2014), organizată la Cluj de Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrulUniversităţii Babeş-Bolyai.

Participanţii la acest eveniment ştiinţific sunt economişti români, afiliaţi unor universităţi sau institute de cercetare din străinătate, dar şi din ţară.

Guvernatorul BNR a maispus că România este pregătită să intre în anticamera zonei euro (ERM II) din punctul de vedere al criteriilor de la Maastricht, care vizează indicatori precum inflaţia, dobânzile, stabilitatea cursului de schimb, deficitul bugetar şi datoria publică, dar acestea nu mai sunt suficiente, fiind necesară şi recuperarea decalajelor legate de nivelul de trai.

“România esteo ţară ambiţioasă, criteriile de aderare la euro sunt îndeplinite. Întregul proces trebuie realizat corespunzator, însă este nevoie şi de un consens politic. Avem un drum lung şi dificil de parcurs până la realizarea acestui obiectiv. Poate fi considerat un interval rezonabil, până la aderare, data de 1 ianuarie 2019”, a spus guvernatorul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO