ZF 24

Jürgen Prumetz, Head of Corporate Capital Markets Erste Group Bank: Cea mai mare surpriză în cazul listării Hidroelectrica a fost volumul mare de investiţii care a venit din segmentul investitorilor de retail

Conferinţa ZF Piaţa de Capital 2023

Jürgen Prumetz, Head of Corporate Capital Markets Erste...

Autor: Roxana Rosu

22.09.2023, 09:54 406

În cazul listării Hidroelectrica, ne aşteptam să fie cerere din partea investitorilor instituţionali mari, dar eram siguri că va fi şi pe zona de retail, totuşi sunt surprins de volumele care vin din acest segment. Aceasta a fost cea mai mare surpriză în cazul listării Hidroelectrica, a declarat Jürgen Prumetz, Head of Corporate Capital Markets Erste Group Bank în cadrul conferinţei ZF Piaţa de Capital 2023.

”Principala necunoscută a investitorilor a fost legată de nivelul de lichiditate al Bursei şi dacă investitorii mici locali nu vor ezita să tranzacţioneze ulterior acţiunile cumpărate în IPO pe bursă”.

Ce a mai declarat Jürgen Prumetz:

La listarea Hidroelectrica, am colaborat cu colegii de la BCR, cu autoritătile si am avut o bază mare de investitori, nu doar mari, ci şi medii, interesaţi de regiune. Dezvoltarea pietei de capital locale este una dintre strategiile noastre, iar listarea Hidroelectrica a fost o tranzacţie strategică, nu doar în România , ci şi pentru Viena, într-o perioadă în care era o ezitare în a face tranzacţii.

Listarea a arătat că un IPO este posibil. Este o perioadă de tensiuni geopolitice în zonă, dar am arătat că se poate face o tranzacţie de succes.

Hidroelectrica a arătat că exista un număr mare de investitori mici, de retail, interesaţi de o bursă.

Energia este încă un element esenţial în orice industrie şi are un impact puternic asupra bazei de investitori la nivel internaţional. Este o companie cu o strategie clară în zona de energie regenerabilă şi este un participant important în tranziţia energetică.

A arătat şi altor participanti din piaţă că se pot lista.

Avem nevoie de suficiente ”alimente” pe ”meniul” bursei şi Hidro a arătat că se pot face tranzacţii şi în această perioadă delicată.

 

Creşterea lichidităţii: să existe free float pentru investitori şi creşterea oportunităţilor de investiţii, inclusiv prin  noi listări.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO