ZF 24

Klaus Iohannis are drum deschis spre marea finală a prezidenţialelor, după retragerea lui Crin Antonescu

Klaus Iohannis are drum deschis spre marea finală a...

Autor: Iulian Anghel

31.05.2014, 14:09 2592

Klaus Johannis, primarul Sibiului, va fi candidatul opoziţiei de dreapta la alegerile prezidenţiale din noiembrie-decembrie, după ce Crin Antonescu a spus astăzi – nu explicit, dar extrem de clar pentru a nu-şi mai lua cuvântul înapoi – că nu va mai candida.

Astfel, Iohannis care va ajunge preşedinte al PNL în mai puţin de o lună, la proximul congres al liberalilor, va fi mai mult ca sigur şi candidatul opoziţiei la actuala putere ce se conturează în vederea alegerilor de la sfârşitul anului.

PNL şi PDL negociază în aceste zile o alianţă, dacă nu o fuziune. Forţa Civică a lui Mihai Răzvan-Ungureanu s-ar putea alătura acestei înţegeri.

Prin urmare, “candidaturile” prezidenţiale sunt din nou puse pe masă: Antonescu (PNL); Cătălin Predoiu (PDL); Mihai-Răzvan Ungureanu (Forţa Civică).

Retragerea lui Antonescu obligă la reconfigurarea alianţelor pentru că nou intratul în cursă Klaus Iohannis are şansele cele mai bune în cursa complicată în care va intra, aşa cum arată datele de astăzi, Victor Ponta din partea PSD.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO