ZF 24

LinkedIn şi Undelucram.ro încheie un parteneriat prin care companiile pot fac accesa cursuri de pe platforma LinkedIn

LinkedIn şi Undelucram.ro încheie un parteneriat prin...

Autor: Roxana Rosu

13.02.2024, 12:17 200

Platforma Undelucram.ro a încheiat un parteneriat cu reteaua LinkedIn prin care va permite companiilor să achiziţioneze cursuri de dezvoltare a competenţelor din biblioteca LinkedIn Learning.

LinkedIn Learning este o platformă de dezvoltare a abilităţilor care conţine peste 20.000 de cursuri predate de experţi în business, domenii tehnice şi creative.

„ Iniţiativa noastră abordează  o provocare semnificativă în rândul forţei de muncă din România, unde doar 8% dintre angajaţi menţionează perspectivele de dezvoltare profesională ca fiind un motiv pentru a rămâne la locul de muncă actual. Acest factor se situează pe locul şapte în topul principalelor motive pentru care românii aleg un anumit loc de muncă, după pachetul salarial, stabilitatea locului de muncă şi dinamica echipei. Avem o foarte mare încredere în potenţialul imens de dezvoltare al programului nostru în ceea ce priveşte perspectivele de învăţare şi avansare în carieră şi sunt convins că acest parteneriat va aduce beneficii substanţiale atât pentru angajaţi, cât şi pentru companii, ceea ce va duce, în cele din urmă, la o forţă de muncă mai bine pregătită şi mai implicată", a declarat Costin Tudor, CEO Undelucram.ro.

Potrivit raportului LinkedIn Workplace 2023, competenţele necesare pentru un anumit loc de muncă se schimbă mai rapid ca niciodată. Datele LinkedIn arată că, din 2015, seturile de competenţe pentru locurile de muncă s-au schimbat cu aproximativ 25%. Până în 2027, se preconizează ca acest număr să se dubleze. Iar 89% dintre profesioniştii din domeniul educaţiei şi formării profesionale sunt de acord că dezvoltarea proactivă a competenţelor va ajuta organizaţiile lor să gestioneze evoluţia viitoare a muncii.

Companiile care susţin activ dezvoltarea profesională a angajaţilor lor sunt cele care înregistrează o creştere semnificativă a mobilităţii interne. Astfel, conform unor date LinkedIn colectate între iulie 2022 şi iulie 2023, companiile ai căror angajaţi şi-au dezvoltat în mod deosebit competenţele în cele 12 luni precedente studiului, se pot mândri cu o rată de mobilitate internă cu 15% mai mare comparativ cu cele în care angajaţii nu au reuşit să exceleze.

 „Companiile trebuie să dobândească competenţe noi într-un ritm fără precedent, ceea ce înseamnă că este nevoie să îşi ajute angajaţii să evolueze prin perfecţionare şi mobilitate internă. În timp ce în trecut companiile se bazau în mare măsură pe achiziţia de talente ca principal mijloc de obţinere de noi competenţe, această strategie nu mai este suficientă în economia şi piaţa forţei de muncă de astăzi.", a declarat Elena Semenova, Head of Central Eastern Europe, LinkedIn Talent Solutions.

Platforma Undelucram.ro a fost lansată în 2011 de antreprenorul Costin Tudor şi este cea mai mare comunitate online de angajaţi din România. Din 2019, platforma s-a extins la nivel internaţional, creând reţeaua regională de platforme de employer branding şi recrutare online WhereWeWork.com, cu peste 1,5 milioane de angajaţi la nivel regional.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO