ZF 24

Liviu Nistoran, Evolio: Dacă am avea acces la finanţare, am ataca mai puternic pieţele din jur

Liviu Nistoran, Evolio: Dacă am avea acces la...

Autor: Adrian Seceleanu

22.01.2014, 19:31 992

Compania locală Televoice, care oferă diferite produse electronice - printre care tablete PC-uri şi smartphone-uri sub brandul Evolio -, s-ar extinde pe alte pieţe din jur dacă băncile ar fi mai flexibile şi ar oferi finanţare, a declarat în cadrul unei conferinţe Liviu Nistoran (foto), director general şi proprietar al companiei.

„Noi avem o problemă cu finanţarea, nu reuşim să facem faţă nici cererii de pe piaţa locală. La finele anului trecut am lansat o tabletă pentru care stocul s-a epuizat într-o lună de zile şi trebuie să aşteptăm refacerea stocului pentru a relua vânzările. Dacă băncile ar fi mai flexibile am putea intra şi pe pieţe din jur, cum este Bulgaria, sau ţările din fosta Iugoslavia”, a spus Nistoran.

Televoice a vândut anul trecut aproximativ 90.000 de tablete şi estimează că va comercializa peste 100.000 şi în acest an. Compania a lansat ieri un nou model de tabletă, X8 Fusion, cu ecran de 7,85 inchi, căreia îi poate fi ataşată şi o tastatură, cu sistem de operare Google Android 4.2, procesor Rockchip RK3188T, la o frecvenţă de 1,4 GHz şi conexiuni Wi-Fi şi Bluetooth, cu un preţ de aproximativ 170 de euro.

Compania estimează vânzări de mii de unităţi pentru acest model. Anul trecut, compania a avut afaceri de aproximativ 6 mil. euro şi un profit operaţional (EBITDA) care a reprezentat 10% din venituri, a spus Nistoran. Piaţa locală de tablete PC, evaluată la 1 mil. unităţi în acest an, este dominată de Apple şi Samsung pe segmentul de top, în timp ce peste 50% din numărul de unităţi vândute sunt livrate de jucătorii locali, respectiv Allview, E-Boda, Evolio, Itab, Serioux, Smailo şi Utok.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 23.01.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO