ZF 24

Liviu Zăgan, CEO, Holde Agri Invest: Investitorii trebuie să înteleagă că există mai multe feluri de a avea randament: există companii care promit dividend generos şi companii care vin cu o promisiune de creştere

Conferinţa ZF Piaţa de Capital 2023

Liviu Zăgan, CEO, Holde Agri Invest: Investitorii...

Autor: Roxana Rosu

22.09.2023, 15:05 860

Sperăm ca transferul de pe AeRo pe piata principală să ne asigure mai multă lichiditate, acces la un alt tip de investitor, să discutăm şi cu investitori institutionali, a declarat  Liviu Zăgan, CEO, Holde Agri Invest  în cadrul  conferinţei ZF Piaţa de Capital 2023.

”E o tranzitie. Suntem pe AeRo şi vrem să ne mutăm pe piata principală”.

Ce a mai declarat Liviu Zăgan:

Am făcut creşteri de capital in fiecare an şi vom continua. Anul acesta este anul Hidroelectrica. Vrem să facem o creştere de capital din primăvară, dar o vom face acum.

Hidroelectrica a venit cu o promisiune de dividend foarte generoasă. La fel şi Fidelis. Noi venim cu o promisiune de creştere. A fost mereu o discutie despre aceste două tipuri de companii.

Piata are nevoie de timp şi investitorii trebuie să inteleagă că există mai multe feluri de a avea randament. Pe termen lung trebuie să ne uităm şi la companiile care promit creştere. Şi noi vom oferi dividende după ce creştem, după ce investim şi ne atingem obiectivele.

Să fii companie publică, listată, costă. Sunt multe costuri cu compania.

Investitorii trebuie să fie mereu informati, să ştie care e planul, să existe comunicare. Chiar şi dacă apare o buturugă în drum, trebuie să ştie că există un plan.

Sectorul agri trece prin ceva turbulente având in vedere COVID, război, dar piata se va linişti până la urmă. Ne-am seata o tintă de 20.000 hectare pe care să le operăm, în top 5 maxim 10 national. Toamna asta ne prinde la 17.000 hectare. Suprafata asigură economii de scală, o echipă experimentată.

Pe viitor vrem să dechidem din companie două directii suplimentare. Avem o suprafată de teren detinută pe care am vrea să o deshidem către investitori şi ne place să investim în agritech. Investim deja în 2 startup-uri li vrem să ne implicăm mai mult şi să atragem noi investitori.

Inainte de listare trebuie să te informezi foarte bine ce urmează, ce trebuie să faci. Firma trebuie sincronizată cu investitorii pe care ii accesează .Poate e nevoie de mai mult schimb de informatii.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO