ZF 24

Mai multe destinaţii din România, disponibile în Google Street View. FOTO

Castelul Peles

Mai multe destinaţii din România, disponibile în Google Street View

Autor: Mirabela Tiron

24.04.2013, 14:43 991

Utilizatorii de internet vor putea să vizualizeze prin programul Google Street View mai multe imagini panoramice decât până acum la nivel stradal din destinaţii româneşti.

 Românii sau străinii care vor să viziteze România se pot plimba acum prin intermediul imaginilor prin Alba-Iulia, Craiova, Focşani sau Baia Mare, pot explora străzile medievale din Sighişoara sau pot face un tur virtual al unora dintre cele mai populare puncte turistice, cum ar fi Castelul Peleş sau Castelul Corvinilor din Hunedoara. Acoperirea Street View în România a fost extinsă cu sute de localităţi, adăugându-se peste 40.000 km la acoperirea iniţială. Street View prezenta înainte imagini din doar opt oraşe din România, principalele staţiuni de schi din Valea Prahovei şi litoralul Mării Negre,  Bucureşti, Arad, Oradea, Braşov, Timişoara, Cluj, Sibiu şi Constanţa.  

„Începând de astăzi, multe dintre locurile speciale din ţara noastră pot fi vizitate direct din Google Maps. Prin Street View şi imaginile sale panoramice, oricine va putea face o plimbare  virtuală prin Muzeul Satului sau să descopere Castelul Peleş. În această noua etapă de extindere a Street View în România, sute de localităţi din ţara noastră şi zeci de mii de kilometri au devenit disponibili explorării virtuale, prin Google Maps”, a spus Dan Bulucea, director general al Google România. În plus faţă de sute de localităţi care pot fi văzute în Street View, Google dezvăluie şi imaginile unora dintre cele mai frumoase locuri şi atracţii turistice din România. Acestea includ printre altele Ateneul Roman, Piaţa Sfatului din Braşov, Piaţa Mare din Sibiu, Muzeul Naţional al Satului,Biserica fortificată din Cişnădie,Cheile Bicazului sau Lacul Roşu.

Street View este o aplicaţie a Google Maps, disponibilă deja în 50 de ţări. Aceasta permite utilizatorilor să exploreze şi să navigheze virtual într-o zonă cu ajutorul imaginilor panoramice la nivel de stradă. Aplicatia este disponibilă şi în Google Earth şi pe Google Maps pentru telefoanele mobile.

Street View pentru Google Maps a fost lansat la sfârşitul anului 2010, fiind primul serviciu localizat introdus după deschiderea reprezentanţei Google din România în noiembrie 2010. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO