ZF 24

MAN analizeaza preluarea unei participatii la VW

06.11.2006, 10:44 12

Producatorul de camioane MAN, care a avansat recent o oferta de preluare a companiei suedeze Scania, analizeaza optiunea de a deveni actionar al grupului Volkswagen (VW), cel mai mare producator de masini din Europa, au declarat surse citate de Reuters.

Una dintre surse a spus ca MAN ar putea cumpara pana la 10% din titlurile VW, confirmand astfel o informatie aparuta in revista Focus, in timp ce o alta sursa a spus ca marimea participatiei avute in vedere este neclara.

O astfel de achizitie ar putea produce ingrijorare in legatura cu o revenire la sistemul german de actionariat incrucisat, care protejeaza conducerile companiilor fata de presiunile investitorilor.

VW este cel mai mare actionar al producatorilor de camioane MAN si Scania, la care detine cote de 20%, respectiv 18,7% si este in favoarea ofertei de preluare avansata de compania germana pentru firma suedeza. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO