ZF 24

Managerul care a bătut de 15 ori dobânda la bancă pregăteşte două noi fonduri de investiţii

Dragoş Balaci, director general la Atlas AM

Dragoş Balaci, director general la Atlas AM

Autor: Roxana Pricop

24.04.2015, 00:05 2216
Societatea de administrare Atlas Asset Management, care a reuşit cu fondul mutual Audas Piscator să obţină un randament de 34,6% în euro în primele trei luni din an, de peste 15 ori mai mare decât dobânda bancară adusă de un depozit, a primit acordul Au­torităţii de Supraveghere Financiară pentru un nou fond închis de investiţii – Alchemist.
 
Acesta va fi al cincilea fond închis de investiţii din portofoliul administratorului. Spre deosebire de restul fondurilor închise, Alchemist va atrage resurse în mod privat de la investitori.
 
Societatea a mai depus la ASF docu­mentaţia necesară pentru avizarea a încă unui fond închis, care cel mai probabil va fi denominat în dolari şi va investi în acţiuni americane. Pe piaţa locală mai activează doar două fonduri denominate în dolari – Raiffeisen Dollar Plus, fond închis, şi fondul deschis de investiţii OTP Dollar Bond.
 
Atlas AM, societate condusă din funcţia de director general de Dragoş Balaci, are în ges­tiune active de 66,2 milioane de lei, din care 42 mil. lei sunt plasate în fonduri închise de investiţii. Restul de 24 milioane de lei sunt ac­tive plasate în trei fonduri deschise de inves­tiţii.
 
Fondurile închise de investiţii se adre­sează investitorilor calificaţi şi cu disponi­bilităţi financiare ridicate, iar investiţiile pe care acestea le fac nu sunt publice. Se numesc închise pentru că subscrierile sau retragerile nu sunt posibile decât o dată sau de două ori pe an.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO