ZF 24

Marex Braila: Lipsa de finantare este principala problema cu care ne confruntam

27.12.2009, 12:58 269

Grupul de companii Marex din Braila, unul dintre cei mai mariproducatori de alcool si carne de porc de pe plan local cu afaceride 81 mill. euro in 2008, a sistat anul acesta investitiile inproductie si toate activitatile pe care le derula in industriaconstructiilor, prin intermediul companiei Best Construct, pefondul lipsei de creditare.

"Dupa sase ani in care am realizat investitii de peste 60milioane de euro pentru a transforma Marex intr-un businessintegrat, suntem in situatia sa intrerupem continuarea acestorprograme din lipsa creditarii, si mai ales sa pierdem si banii pecare i-am putea primii de la noile programe FEADR (n.red.- FondulEuropean Agricol pentru Dezvoltare Rurala)", a declarat MarinMoraru, directorul general si actionarul Marex Braila.

Reprezentantii companiei declarau la inceputul acestui an caintentioneaza sa investeasca in 2009, prin intermdiul fonduriloreuropene si a programelor Sapard, intr-o statie de biogaz, a uneiinstalatii de biodiesel cat si in capacitati de productie pentruprelucrarea carnii proaspete si cresterea porcilor.

Grupul Marex, este controlat de sotii Marin si Elena Moraru sieste format din companiile Marex, Stejar Prodimpex, Vegetal Tradingsi Best Construct.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO