ZF 24

Marin Crutescu vrea sa vanda grupul de firme Amvic, cu cel putin 40 milioane de euro

27.01.2008, 15:03 192

Marin Crutescu doreste sa vanda grupul de firme cu activitati in sectorul constructiilor Amvic, cu cel putin 40 milioane de euro, insa iesirea din afacere va avea loc cel mai devreme in 2009, desi au existat deja contacte pentru o eventuala tranzactie, informeaza Mediafax.

"Au existat tatonari din partea mai multor investitori, pentru intreg grupul sau diferite firme, dar le-am transmis ca discutam anul viitor, cand vom incheia investitiile incepute. Vreau sa vand grupul la pachet, pentru ca firmele se completeaza ca obiect de activitate, iar eu doresc un exit definitiv din domeniul constructiilor", a declarat agentiei Mediafax Marin Crutescu, proprietarul celor noua firme din grup.

Dupa retragerea din afacere, el doreste sa deschida o firma de instructaj si pilotaj in aviatie, impreuna cu fosti colegi militari.

Cele noua firme care fac parte din grup sunt Amvic Proiect (proiectare in constructii), Amvic Ferestre (producator ferestre), Amvic Invelitori (vanzare si montare invelitori), Amvic Constructii (lucrari de constructii), Amvic Case (proiecte imobiliare), Amvic Termosistem (furnizare termosisteme in constructii), Amvic Instalatii Termice (montaj instalatii de incalzire), Amvic Usi Garaj (furnizare usi de garaj) si Amvic Polistiren (producator de polistiren si sisteme de constructii termoizolante din polistiren).

Crutescu a spus ca estimeaza o dublare a cifrei de afaceri consolidate a grupului in acest an, de la 10,5 milioane de euro la 20 de milioane de euro, iar pentru 2009 anticipeaza un nivel de 30 de milioane de euro, pe fondul cresterii in ansamblu a pietei de constructii.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO