ZF 24

Meci în doi pentru coroana industriei EV: Lupta pentru poziţia de lider global al industriei vehiculelor electrice va fi purtată în următorii ani de Tesla şi producătorul chinez BYD

Meci în doi pentru coroana industriei EV: Lupta pentru...

Autor: Andrei Şerbănescu

08.01.2024, 15:50 126

Lupta pentru poziţia de lider în vânzările de vehicule electrice va fi purtată în continuare de Tesla Inc. şi BYD Co., cele două companii rămânând cu mult în faţa Volkswagen AG, potrivit Bloomberg Intelligence.

Deşi Tesla a rămas în urma BYD în ceea ce priveşte vânzările de vehicule electrice pe baterii în trimestrul al patrulea, BI se aşteaptă ca firma americană să rămână în frunte pe bază anuală până la sfârşitul deceniului. VW „nu mai este un concurent" pentru coroana vehiculelor electrice, au declarat analiştii conduşi de Michael Dean, deşi se aşteaptă ca modelele cu motor cu combustie internă să continue să domine câştigurile la nivelul întregii industrii.

„Creşterea rivalităţii pe piaţa EV va stimula, cel probabil, o concurenţă intensă a preţurilor, Tesla rămânând, cu toate acestea, singurul jucător real la nivel global până când producătorii auto tradiţionali vor lansa viitoarele modele electrice în perioada 2026-27", scrie Dean într-un raport publicat luni. 

Opinia BI privind poziţionarea VW în domeniul EV-urilor s-a deteriorat substanţial în ultimul an şi jumătate. În iunie 2022, Dean a prezis că producătorul german va câştiga un avans faţă de Tesla în 2024.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO