ZF 24

Metrorex a primit acordul Guvernului pentru a modifica termenii contractului de mentenanta cu Alstom

21.12.2007, 15:48 36

Compania Metrorex a fost autorizata de Guvern sa modifice si sa completeze, printr-un act aditional, contractul de mentenanta incheiat cu firma Alstom pentru intretinerea trenurilor, sursele anuale de finantare fiind asigurate prin bugetul operatorului de transport subteran, informeaza Mediafax.

Alstom a solicitat, in luna iulie, reactualizarea preturilor prevazute in contract, incheiat in 2003 ca urmare a devalorizarii monedei euro si a cresterii costurilor de manopera si servicii.

Ministerul Transporturilor a fost mandatat de Guvern sa aprobe si sa asigure anual necesarul de finantare rezultat din acte aditionale incheiate intre Metrorex si Alstom Transport. Sursele de finantare anuale pentru derularea contractului vor fi incluse in bugetul de venituri si cheltuieli al Metrorex.

Alstom Transport Romania, reprezentanta locala a companiei franceze Alstom, are un contract de 240 milioane de euro cu Metrorex, cu o durata de 15 ani, pentru asigurarea serviciilor de mentenanta a trenurilor de metrou.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO