ZF 24

Microsoft este de acord să păstreze celebra franciză „Call of Duty" disponibilă pe Sony PlayStation în urma achiziţiei Activision Blizzard

Microsoft este de acord să păstreze celebra franciză...

Autor: Andrei Şerbănescu

17.07.2023, 14:45 91

Microsoft Corp. a declarat că a încheiat un acord obligatoriu pentru a păstra franciza Call of Duty pe platforma Sony PlayStation, în condiţiile în care achiziţia planificată a Activision Blizzard Inc. pare mai aproape de finalizare, raportează Bloomberg.

Anunţul de duminică al unui acord între Microsoft şi Sony Group Corp. urmăreşte să răspundă îngrijorărilor autorităţilor de reglementare că fuziunea ar face ca mai multe jocuri Activision să devină exclusive pentru Xbox.

„Suntem încântaţi să anunţăm că Microsoft şi Sony au semnat un acord obligatoriu pentru a păstra Call of Duty pe PlayStation în urma achiziţiei Activision Blizzard", a declarat pe Twitter Phil Spencer, şeful departamentului de jocuri al Microsoft.

Acordul a fost încheiat pe o durată de 10 ani, a precizat un purtător de cuvânt al Microsoft.

Calea pentru încheierea celui mai mare acord de gaming din istorie a fost deschisă vineri, când o curte de apel a respins o ofertă a Comisiei Federale pentru Comerţ de a întrerupe achiziţia.

Principalul obstacol rămas vine din partea Autorităţii pentru concurenţă şi pieţe din Marea Britanie, care a fost de acord să acorde Microsoft o a doua şansă fără precedent pentru a veni cu o soluţie, după ce în aprilie a întrerupt fuziunea din cauza îngrijorărilor legate de impactul tranzacţiei asupra pieţei jocurilor în cloud.

Microsoft s-a oferit să vândă drepturile de piaţă pentru jocurile în cloud în Marea Britanie, a relatat Bloomberg săptămâna trecută.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO