ZF 24

Mihai Daraban, noul şef al Camerei de Comerţ: Vocea noastră a fost insuficient auzită

Mihai Dara­ban

Mihai Dara­ban

Autor: Ştefan Stan

13.06.2014, 00:07 431
„Mandatul meu este clar! Trebuie să refac imaginea şi credibilitatea instituţiei“, a spus Mihai Dara­ban, noul preşedinte al Ca­merei de Comerţ (CCIR), în cadrul emsiunii ZF Live de miercuri, 11 iunie.

Daraban, care a condus din 2002 Camera de Comerţ din Constanţa, a fost numit săptămâna trecută la conducerea CCIR, tot el fiind şi cel care a asigurat interimatul după arestarea fostului şef al instituţiei, Mihai Vlasov.

„Vocea Camerei de Comerţ a fost insuficient auzită până acum. Vorbim de o infrastructură în afaceri care există în fiecare judeţ“, prezenţa regională fiind unul dintre atuurile identificate de noul preşedinte.

Daraban a venit în Bucureşti după ce a condus Camera din Constanţa, judeţul cu peste 26.000 de companii active şi afaceri de 7,3 miliarde de euro, al optulea după cifra de afaceri din România. Printre membrii Camerei din Con­stan­ţa se numără grupul Rompetrol, Şantierul Naval Constanţa, Argus sau Do­brogea Group, precum şi sucursale ale băncilor din România, potrivit datelor de pe site-ul Camerei.

„Ca număr de societăţi, spre exemplu, la Constanţa, avem 610 membri ai Camerei de Comerţ, dar ei reprezintă cam 90% din PIB-ul judeţului. Ce se întâmplă la Constanţa se întâmplă în toate jude­ţele, jucătorii mari din piaţă sunt membrii în Camera de Comerţ.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO