ZF 24

Mihai Pop, EY: Este un moment bun pentru relansarea tranzacţiilor

Mihai Pop, manager, transaction advisory services al EY: România se află astăzi într-o poziţie interesantă pentru investitorii care se uită mai atent la piaţa locală.

Mihai Pop, manager, transaction advisory services al EY: România se află astăzi într-o poziţie interesantă pentru investitorii care se uită mai atent la piaţa locală.

Autor: Ioana David

10.06.2014, 00:04 205

Interesul companiilor pentru a realiza noi tranzacţii pe piaţa locală este în creştere de la începutul acestui an, este de părere Mihai Pop, manager, transaction advisory services, în cadrul firmei de consultanţă EY (Ernst & Young). El notează că şi de cealaltă parte, a vânzărilor, există interes, de aceea sunt premise ca aceste deal-uri să se şi finalizeze.

„O schimbare importantă (faţă de anul trecut – n.red.) este interesul crescut pentru închiderea tranzacţiilor, mai mult decât doar iniţierea unor procese a căror finalitate era lă­sată să depindă mai mult de condiţiile pieţei“, a completat Mihai Pop.

În acest moment, Ro­mânia este percepută de investitori ca fiind un po­tenţial El Dorado al pro­ducţiei pentru Eu­ropa vestică. Rezul­ta­tele exporturilor (care au crescut cu 10% în pri­mul trimestru) şi o „anu­mită aglomerare a inves­tito­rilor“ (în primele trei luni investiţiile străine directe s-au majorat cu 30%, dar rămân modeste faţă de anii de boom) deter­mină ca recu­pe­rarea timpului pierdut faţă de Vest să implice tran­zacţii, mai spune Mihai Pop.

Un alt avantaj al României este mărimea pieţei, de aproximativ 20 de milioane de locuitori, în timp ce în categoria punctelor slabe intră lipsa de pers­pec­tivă legis­lativă şi „implicaţiile nega­tive asupra pla­nu­rilor de afa­ceri observate în multiple cazuri în trecutul apropiat“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO