ZF 24

Miliardarii care au pierdut cel mai mult din scăderile acţiunilor companiilor hi-tech de pe bursa americană. Zuckerberg este în top

Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook

Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook

Autor: Daniela Stoican

10.04.2014, 00:03 1071

Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook,  Jeff Bezos, fondatorul Amazon, şi Larry Page de la Google se numără printre cei mai mari perdanţi ai celui mai recent val de vânzari masive de acţiuni de pe bursa americană. Averea lor în acţiuni a scăzut cu mai multe miliarde de dolari în ultima lună, scrie CNBC.

Averea lui Zuckerberg, care a urmat de-a lungul timpului un traseu de montagne-russe, a luat-o din nou în jos scăzând cu 4,6 miliarde de dolari în ultima lună. Zuckerberg nu trebuie căinat, pentru că i-au mai rămas totuşi 25 miliarde de dolari, dar până şi el îşi va simţi probabil bilanţul subţiat.

După oferta publică iniţială a Facebook din mai 2012, averea fondatorului companiei a crescut la aproape 20 miliarde de dolari. Apoi acţiunile Facebook au scăzut în acel an, averea netă pe hârtie a lui Zuckerberg diminuându-se cu peste 9 miliarde de dolari. Revenirea acţiunilor Facebook de anul trecut i-a adus înapoi mai mult de 10 miliarde de dolari, sporind averea şefului Facebook la peste 20 miliarde de dolari.

O analiză a pierderilor înregistrate de averile de pe bursa americană arată că Zuckerberg este unul dintre cei care au pierdut cel mai mult de pe urma recentului val de scăderi ale acţiunilor din sectorul tehnologic şi ale acţiunilor aflate pe val.

Printre ceilalţi perdanţi din topul miliardarilor se numără şi Jeff Bezos, fondatorul Amazon. Valoarea acţiunilor pe care acesta le deţine la Amazon a scăzut cu 3,4 miliarde de dolari din 4 martie până în prezent. Reducerea nu-l va deranja probabil prea mult ţinând cont că averea sa netă se ridică la 29 miliarde de dolari.

 

Cât au pierdut cei mai cunoscuţi miliardari din hi-tech în ultima lună pe bursa americană

Mark Zuckerberg – CEO şi co-fondator Facebook - 4,6 miliarde dolari

Jeff Bezos – CEO şi fondator Amazon - 3,4 miliarde dolari

Larry Page – CEO şi co-fondator Google - 1,28 miliarde dolari

Sergey Brin – co-fondator Google - 1,25 miliarde

Evan Williams – co-fondator Twitter - 668 milioane dolari

Sursa: CNBC

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO