ZF 24

Morgan Stanley consideră că Fed va majora dobânzile în iulie, după discursul ţinut de Jerome Powell

Morgan Stanley consideră că Fed va majora dobânzile...

Autor: Andrei Şerbănescu

27.06.2023, 12:55 190

Morgan Stanley se aşteaptă acum ca Rezerva Federală să majoreze ratele dobânzilor la şedinţa din iulie, după ce preşedintele Jerome Powell a semnalat că banca centrală nu a încheiat încă ciclul agresiv de majorări, raportează Bloomberg.

Economiştii au prognozat o majorare de 25 de puncte de bază a Fed în cursul lunii viitoare.

Unii observatori ai Fed au fost nedumeriţi la începutul acestei luni, după ce factorii de decizie au menţinut dobânzile la un nivel stabil, proiectând pentru viitor o nouă serie de majorări suplimentare pentru a ţine inflaţia sub control.

Acest lucru l-a determinat pe Powell să încerce să risipească orice idee că viitoarele creşteri ale ratelor au fost scoase din discuţie. În prezentarea raportului economic semestrial al Fed în faţa Congresului, preşedintele Rezerveri Federale a insistat asupra faptului că „procesul de reducere a inflaţiei la 2% este foarte departe de a se fi încheiat".

Economiştii de la Morgan Stanley au citat remarcile lui Powell în actualizarea previziunilor lor, menţionând că acesta a precizat clar că se numără printre cei din comitet care consideră cu tărie că ratele ar trebui să crească în continuare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO