ZF 24

Nokia a lansat primele smartphone-uri cu Android

Nokia a lansat primele smartphone-uri cu Android

Autor: Ioana Nita

24.02.2014, 20:33 1903

Producătorul finlandez de telefoane mobile Nokia, care va fi absorbit de Microsoft în urma tranzacţiei realizate anul trecut, a introdus în portofoliul său prima gamă de smartphone-uri Nokia X care rulează sistemul de operare Google Android.

Noile smartphone-uri Nokia cu Android Nokia X (foto), Nokia X+ şi Nokia XL se adresează în principal pieţelor emergente, având preţuri cuprinse între 90 de euro şi 110 euro. Sistemul de operare Google Android este însă modificat semnificativ în ceea ce priveşte interfaţa, care seamănă cu cea întâlnită pe modelele cu Windows Phone.

Astfel, utilizatorii nu vor avea acces la aplicaţiile din Google Play şi nici la serviciile Google Maps şi Google Drive, smartphone-urile având preinstalate aplicaţiile dezvoltate de Microsoft şi Nokia, precum Skype şi serviciul de navigaţie Nokia Here. Smartphone-ul Nokia X are un ecran de 4 inchi, cameră foto de 3 MB, procesor dual-core de 1 Ghz, memorie internă de 512 MB, capacitate de stocare de 4 GB care poate fi extinsă până la 32 GB printr-un card micro SD.

Lansarea smartphone-urilor Nokia cu Android vine cu doar câteva zile înainte ca producătorul finlandez să fie vândut gigantului Microsoft într-o tranzacţie de 7,2 miliarde de dolari. Compania încearcă astfel să câştige cotă de piaţă pe pieţele emergente unde utilizatorii preferă telefoanele ieftine cu Android.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 25.02.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO