ZF 24

Noul val de investitori locali în imobiliare. Robertino Georgescu şi Dan Drăgulin au luat 14 hectare la Policolor să facă 6.000 de locuinţe

Robertino Georgescu (stânga) şi Daniel Drăgulin ridică în prezent blocuri şi în zone precum Aviaţiei, Apărătorii Patriei sau Mihai Bravu. Foto: Cristi Moga

Robertino Georgescu (stânga) şi Daniel Drăgulin ridică în prezent blocuri şi în zone precum Aviaţiei, Apărătorii Patriei sau Mihai Bravu. Foto: Cristi Moga

Autor: Cristi Moga

26.09.2014, 00:07 15326

Doi investitori puţin cunoscuţi au construit deja ca persoane fizice circa 1.500 de locuinţe în Popeşti, la sud de Capitală.

Robertino Georgescu şi Dan Drăgulin, doi investitori care în ultimii cinci ani au construit şi vândut în jur de 1.500 de locuinţe pe raza loca­lită­ţii Popeşti-Leor­deni si­tu­ată la sud de Bucu­reşti, au ajuns la un acord pentru preluarea terenului de sub actuala fabrică Policolor de pe bulevardul Theo­dor Pallady din estul Capitalei pentru dezvoltarea unui proiect imobiliar.

Cei doi sunt reprezentanţii unui val de investitori locali care în perioada crizei au împânzit periferiile Bucureştiului de blocuri şi vile profitând de programul Prima casă şi de TVA redusă la lo­cuinţele cu un preţ mai mic de 380.000 de lei, în timp ce majoritatea jucătorilor străini din sectorul rezidenţial au blocat investiţiile.

Policolor, producător de vopsele deţinut de fondurile de investiţii Recon­struction Capital 2, Romanian Invest­ment Fund şi Romanian Reconstruc­tion, şi-a manifestat încă de anul trecut intenţia de a se muta de pe platforma din Theodor Pallady, unde deţinea un teren de aproape 14 hectare.

„Am cumpărat terenul din zona Policolor de aproape 14 hectare, la care am alipit încă un lot de 1,4 hectare pe care îl aveam deja în proprietate. Aici vom dezvolta cel mai mare proiect al nostru, Metropolitan City, care va fi construit în patru etape şi se va întinde pe 150.000 mp, urmând să includă aproximativ 6.000 de apartamente. Terme-nul de finalizare este estimat pentru anul 2017, iar investiţia totală va depăşi cu mult suma de 100 de milioane de euro“, a declarat pentru ZF Dan Drăgulin, unul dintre cei doi investitori în proiectele Metropolitan Residence.

El nu a oferit informaţii cu privire la valoarea tranzacţiei care, potrivit estimărilor ZF, ar putea depăşi 15 milioane de euro, ţinând cont de un preţ estimat al zonei de peste 100 de euro/mp pentru loturi de asemenea dimensiuni.

Investitorii iau în calcul pentru acest teren chiar şi dezvoltarea unor blocuri de 30 de etaje cu funcţiune mixtă - birouri, locuinţe şi retail -, ţinând cont că planurile urbanistice permit ridicarea în zonă a unor clădiri cu o înălţime maximă de 90 de metri.

Georgescu şi Drăgulin, foşti colegi ai Liceului Economic 4 de pe Şoseaua Viilor din Bucureşti, au început să dezvolte împreună ca persoane fizice blocuri de locuinţe în Popeşti-Leordeni în urmă cu cinci ani, iar în ultima perioadă au început să se extindă şi în zone precum Aviaţiei, Policolor sau Mihai Bravu din interiorul Capitalei şi au în diverse etape de construcţie în jur de 900 de apartamente. Cel mai ambiţios proiect rămâne însă cel de la Policolor.

„Vânzarea efectivă se va derula pe parcursul a trei ani, perioadă în care fabrica Policolor va continua să funcţioneze în actuala locaţie. Fondurile rezultate în urma acestei tranzacţii, cu implementare pe termen mediu, urmează să fie direcţionate către dezvoltarea unei noi plat­forme. Compania a finalizat discuţiile pentru achiziţia terenului pe care se va face relocarea şi a demarat obţinerea avizelor pentru începerea lucrărilor de construcţie ale noii fabrici de producţie vopsele, estimate la o durată de 2 ani şi jumătate“, a declarat Marius Văcăroiu, CEO al grupului Policolor - Orgachim.

Primul lot al platformei va fi cedat investitorilor chiar în acest an, iar o a doua parcelă va fi transferată anul viitor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO