ZF 24

Nuclearelectrica va investi circa 130 mil. euro in 2008

23.01.2008, 13:06 16

Nuclearelectrica, operatorul centralei nucleare de la Cernavoda, a programat pentru acest an investitii de 490 milioane de lei (130,3 milioane de euro), care vor fi directionate in principal in activitati de reabilitare si modernizare a instalatiilor, conform Mediafax.

Obiectivele de investitii pentru 2008 se vor concentra pe marirea capacitatii de depozitare a combustibilului ars, modernizarea instalatiilor tehnologice si de monitorizare a radiatiilor, reabilitarea instalatiilor de tratare a apei, precum si inceperea unor lucrari de realizare a unei instalatii de extragere a tritiului din apa grea din reactoarele nucleare, potrivit datelor Nuclearelectrica.

Sumele vor fi utilizate de producatorul de electricitate si pentru procurarea de apa grea pentru reactoarele 3 si 4, a caror constructie este estimata sa inceapa in 2009.

Cele doua reactoare ale centralei de la Cernavoda aflate in exploatare comerciala au livrat anul trecut in sistemul energetic national 5,5 TWh de electricitate, fata de 5,1 TWh in 2006, cand centrala a functionat cu o singura unitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO