ZF 24

O firma germana este interesata sa deschida o fabrica de rulmenti la Barlad

05.02.2008, 10:53 60

Autoritatile locale din municipiul Barlad si o firma din Germania sunt in tratative avansate privind deschiderea unei fabrici de rulmenti in zona si angajarea a 3.000 de salariati, transmite corespondentul Mediafax.

Din discutiile purtate intre cele doua parti, investitia pe care intentioneaza sa o faca firma germana ar urma sa se ridice la 200 de milioane de euro. In schimb, primaria din localitate va trebui sa-i puna la dispozitie 20 de hectare de teren, suprafata identificata deja de autoritati in zona Centrului de Afaceri Tutova, la un pret de 5-6 euro/mp, fata de 20-30 euro/mp, cat este pretul pietei.

In cazul in care investitia se va realiza, productia de rulmenti a firmei germane ar fi complementara celei de la actuala fabrica de rulmenti din localitate, astfel incat cele doua societati sa nu intre in competitie. In prezent, la vechea fabrica a SC Rulmenti SA Barlad muncesc aproximativ 3.500 de oameni fata de cei peste 10.000 cati lucrau aici inainte de 1990.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO