• Leu / EUR4.9036
  • Leu / GBP5.4789
  • Leu / USD4.5570
ZF 24

O tânără de 25 de ani din Cluj pariază pe coşurile cu fructe pentru corporatişti

O tânără de 25 de ani din Cluj pariază pe coşurile cu fructe pentru corporatişti

Autor: Corina Mirea

31.08.2014, 20:00 6789

Mihaela Ancău are 25 de ani, nu a lucrat niciodată pentru o companie şi de mai bine de un an are propriul business, o firmă care livrează coşuri cu fructe corporatiştilor, iar acum vinde peste o tonă de mere, prune, nectarine sau struguri în fiecare lună.

„Înainte de a porni acest business nu am lucrat, chiar eram în căutatea unui job şi mi s-a părut o idee de afaceri cu potenţial, mai ales că, la vremea respectivă, în Cluj nu erau decât câteva depozite care mai livrau ocazional fructe la birou, dar nicio firmă specializată pe asta. Ideea în sine am preluat-o din Belgia, unde lucrează un prieten şi ştiam că primeşte zilnic fructe la birou“, spune Mihaela Ancău, absolventă de economie la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj.

Snack Box, businessul creat de antreprenoare împreună cu un partener de afaceri şi ajutată de alte trei persoane cu statut de investitor, este un SRL-D, o afacere „debutantă“ pentru care se acordă facilităţi fiscale şi finanţare de până la 10.000 de euro de la stat (pe baza evaluării unui dosar).

Tână­ra spune că, iniţial, afacerea începută în luna iunie a anului trecut era înregistrată pe altă firmă şi că abia de la începutul lui 2014 aceasta s-a transformat în SRL-D.

Totuşi, ea şi parte­nerii de afaceri nu au depus încă un dosar pentru obţinerea unei finanţări din partea statului.

„Am vrut să luăm fi­nanţare, dar cum eu şi parte­nerul meu de afaceri suntem singurii care ne ocupăm de tot businessul, ne-a fost foarte greu să ne facem timp să scriem proiectul. Ar trebui să angajăm o persoană care să preia fie locul meu pentru ca eu să fac dosarul, fie să se ocupe ea de proiect. Dar avem nevoie de cineva care să mai fi lucrat în domeniul restaurantelor“, explică Mihaela Ancău.

Snack Box se aprovizonează de la depozitele de fructe din Cluj şi livrează fructele la companii în aceeaşi zi, până la ora 10.00 sau 11.00.

Compania are doi clienţi mari care comandă câte 600, respectiv 700 de kilograme de fructe lunar, dar şi clienţi mai mici cărora le livrează câteva zeci de kilograme de fructe pe lună la un preţ de puţin peste 6 lei/kg, plus TVA.

„La început ne-am axat mai mult pe firmele de IT pentru că ne gândeam că sunt mult mai dispuse să acorde beneficii angajaţilor, însă am fost contactaţi şi de companii din alte sectoare.

Până acum am avut doar două firme care au ales să nu mai colaboreze cu noi din simplul motiv că luau în jur de 10 kilograme de fructe pe lună şi au ajuns la concluzia că ar fi mai simplu să le cumpere chiar ei.“

În prezent, cei doi parteneri de afaceri se ocupă atât de administrarea businessului, cât şi de livrarea comenzilor, pe care le fac cu ajutorul a două maşini şi ,companiilor care încă nu le sunt clienţi, dar ar vrea să apeleze la Snack Box, le oferă un coş cu fructe gratuit pentru a testa serviciile lor.

Urmează ZF Power Summit 2023
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9036
Diferență: 0,0633
Ieri: 4.9005
Azi: 4.5570
Diferență: 1,6666
Ieri: 4.4823
Azi: 5.4789
Diferență: -0,2839
Ieri: 5.4945
Azi: 4.9186
Diferență: 0,2241
Ieri: 4.9076