ZF 24

Octavian Radu vrea sa vanda actiuni la firmele sale, pentru ca RTC sa supravietuiasca crizei

Octavian Radu vrea sa vanda actiuni la firmele sale, pentru ca grupul RTC sa supravietuiasca crizei
29.06.2009, 16:07 38

Grupul RTC, detinut de omul de afaceri OCtavian Radu, proprietarul retelei de librarii Diverta, intentioneaza sa atraga in actionariat mai multe persoane anul acesta, iar in 2010 vrea sa coopteze fonduri de investitii, pentru a-si intari firmele in fata crizei, urmand ca ulterior diviziile RTC sa fie vandute sau listate la Bursa, a anuntat luni compania, intr-un comunicat de presa.

“Intentia este ca in anul 2009 sa fie cooptati in actionariat angajati si parteneri de afaceri, in 2010 fonduri de investitii, urmand ca ulterior diviziile RTC sa fie vandute catre actionari strategici sau sa fie listate la bursa”, se arata intr-un comunicat al grupului RTC.

Potrivit lui Radu, care este si presedintele RTC, banii atrasi din vanzarea de actiuni vor fi utilizati pentru intarirea capacitatii grupului, pentru ca acesta sa supravietuiasca crizei, prin diminuarea creditelor si cresterea capitalurilor proprii, precum si pentru exploatarea oportunitatilor de afaceri dupa iesirea din criza si investitiile in proiectele noi.

Octavian Radu a anuntat la sfarsitul lunii trecute ca a redus salariile angatilor Diverta, cea mai prolifica afacere a grupului, cu pana la 38%, in incercarea de a mi tia din cheltuieli. Tot atunci, seful RTC spunea ca afacerile grupului sunt in prezent la circa 40% din cat erau in anii precedenti. Octavian Radu a declarat ca inainte cu o saptamana sa inchida magazinul de incaltaminte si accesorii de lux Bally de pe bulevardul Magheru din Capitala, nu avusese nici macar un client.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO