ZF 24

Oferta InBev de preluare a Anheuser-Busch are sanse mari de reusita

27.05.2008, 21:45 12

Anheuser-Busch, cel mai mare producator american de bere, a adoptat in urma cu doi ani o masura care sa faciliteze inlocuirea consiliului director al companiei, renuntand in acelasi timp si la asa numita "pastila otravita" - miscari care ar putea ingreuna incercarea producatorului de a se apara in fata tentativei de preluare de catre InBev, scrie Bloomberg.

Masura adoptata in 2006 se refera la abrogarea clauzei care prevedea realegerea doar a unei treimi a membrilor consiliului director in fiecare an, dupa ce cu putin timp inainte abandonase metoda "pastilei otravite", procedura prin intermediul careia in cazul unei tentative de achizitionare a companiei de catre o alta firma are loc imediat o noua emisie de actiuni, care face tranzactia prea scumpa pentru a putea fi perfectata.

Cititi in ZIARUL FINANCIAR de maine cu cat s-ar reduce costurile Anheuser-Busch in cazul unei fuziuni cu InBev si la cat se ridica oferta de preluare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO